Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

Aanpak dienstverlening

Ontwerp Rustica 1
                                                       Cilento Droomhuizen bied diverse ontwerpen aan.


Werkwijze en bemiddelingscourtage

Il Cilento Droomhuizen bemiddelt direct tussen koper en verkoper en opereert zo helder en transparant mogelijk. Wij werken op basis van No cure, No pay, met andere woorden, u bent ons niets verschuldigd als u na meerdere bezichtigingen uw droomhuis niet heeft kunnen vinden, en dus niet tot aankoop bent overgegaan, dit in tegenstelling tot de meeste collega’s.

Commissie

Indien u via ons uw droomhuis of ideale kavel hebt verworven, vragen wij een courtage van 3% + btw, met een minimumbedrag van € 3000,- +btw, dat u aan ons moet voldoen bij het passeren van de akte.

In vergelijking met de commissie van een Nederlandse makelaar die opereert op de Nederlandse onroerend goed markt lijkt 3% exclusief BTW hoog .
In vergelijking met genoemde Nederlandse makelaar heeft Cilento Droomhuizen 
(bemiddelaar die opereert op de Italiaanse onroerend goed markt) veel meer kosten, n.l.: de noodzakelijke reizen naar Italië. Ook moet alle  correspondentie door Cilento Droomhuizen  vertaald worden, wat veel tijd kost.

Bij de commissie zijn alle activiteiten van de Italiaanse partner inbegrepen n.l.: het aanleveren van te koop te koop zijnde onroerende goederen, het controleren van alle noodzakelijke en relevante informatie omtrent de onroerende goederen; noodzakelijke begeleiding; leveren van schets ontwerpen etc. (tenzij deze onder de optionele begeleiding vallen).

Om voor Cilento Droomhuizen  een concurrerende positie in het markt segment te verwerven hanteert Cilento Droomhuizen  (voor zover wij weten als enige) een No cure no pay beleid. Bij al onze collega’s is een klant, indien hij/zij in meerdere bezichtigingen heeft geparticipeerd en geen onroerend goed naar zijn / haar smaak en voorkeur heeft kunnen vinden, een substantiële vergoeding verschuldigd aan de makelaar ( ad € 25,- per uur).

Bij Cilento Droomhuizen  is dit niet het geval.

Cilento Droomhuizen  zit met zijn commissie van 3% exclusief BTW aan de onderkant van wat gebruikelijk is.  Diverse collega’s hanteren verscheidene bemiddelingscourtages. Het varieert va 3% tot soms 25%. Het gemiddelde ligt op 5%. Cilento Droomhuizen hanteert dus een laag tarief. Dit wordt geïllustreerd door onderstaande citaten.

 

koopvilla-tweede-huis-italié

 

Citaat uit “Wonen en kopen in Italië”.

De Italiaanse makelaar is bevoegd aan beide partijen commissie (provvigione of commissione) te vragen, meestal ieder de helft. De makelaarscommissie varieert in Italië van ca. 3% tot 8% van de koopprijs
Over de commissie is BTW verschuldigd!

 

Citaat van Mondi (belangen organistaie voor (toekomstige) eigenaren van internationaal onroerend goed)
De situatie in het buitenland

Mondi begint met te benadrukken dat een goede makelaar zijn geld zeker waard is, althans tot bepaalde hoogte. Een commissie van vele tienduizenden euro’s tot meer dan een ton voor één transactie is misschien wel gerechtvaardigd, maar wat Mondi betreft niet per definitie acceptabel. We praten in deze situatie over de prijscategorie vanaf circa 300.000 tot boven de miljoen euro voor de vastgoed aankooptransactie.

 

Onze begeleiding en dienstverlening

Misschien hebt u net als wij gemerkt dat een en ander in Italië “anders” functioneert dan in Nederland. Soms is dat bijzonder positief, bijvoorbeeld als uw nieuwe buren u spontaan uitnodigen voor een typisch Cilentaaanse maaltijd voordat u goed en wel gesetteld bent. Dit zal een bijzonder prettige ervaring worden!

Soms is de ervaring minder prettig. Dat kan komen door onvoldoende kennis van de Italiaanse taal of het gevolg zijn van acties van minder betrouwbare verkopers.

Wij hebben in het verleden klanten behoed voor desastreuze aankopen (een perceel waarvoor geen bouwvergunning mogelijk was), ook hebben wij kopers die ons om begeleiding hadden verzocht, behoed voor een te dure aankoop van een huis waarover de verkopende “geometra” foutieve bouwkundige adviezen gaf.

Kortom: Een eigen huis verwerven in Italië is voor iemand zonder specifieke kennis feitelijk niet te doen en daarom bevelen wij u onze professionele ondersteuning bij het koopproces ten zeerste aan, want in de praktijk zal blijken dat wij u voor onnodige kosten kunnen behoeden.

Het gehele aankoopproces moet een veilig en plezierig avontuur zijn. Il Cilento Droomhuizen beschikt over alle expertise om u hierin te begeleiden.

              

 De schitterende, authentieke dorpjes Vibonati en San Giovanni.

Bezichtigingen

Il Cilento Droomhuizen organiseert meerdere keren per jaar een bezichtigingsweek. Gedurende deze bezichtigingen zal ondergetekende aanwezig zijn.
Omdat bezichtigingen veel tijd in beslag nemen, zullen wij de bezichtigingen zoveel mogelijk in kleine groepjes verzorgen.

Als u gedurende de bezichtiging geen woning of perceel naar uw wensen hebt kunnen vinden, stellen wij u in de gelegenheid de reis in een later stadium te herhalen. Wij brengen voor deze bezichtigingen geen kosten in rekening.
Ook zullen wij u tijdens uw verblijf kennis laten maken met de omgeving. Een bootreisje langs de adembenemende kust zal zeker op het programma staan. Wij kunnen u adviseren met vluchten, autohuur en hotelovernachtingen.
Als u besluit om geen huis in Il Cilento te kopen, of als u mogelijk elders slaagt, brengen wij geen kosten in rekening.


Optioneel

Heel veel begeleiding en service zijn inclusief. Echter zijn er een aantal services die optioneel zijn.
– uitgebreid bouwkundig onderzoek (kosten: op aanvraag);
– diverse vertalingen, zoals bijvoorbeeld het vertalen van de notariële akte (kosten: op aanvraag);
– ondersteuning bij de verbouwing.(kosten: op aanvraag)
– aanvraag codice fiscale
– aanvraag bankrekening
– aanvragen voor de nutsvoorzieningen.

Van al deze optionele services krijgt u van ons vooraf een offerte.

Aanvullende dienstverlening (zoals de bouwbegeleiding)

Veel van onze klanten hebben aangegeven dat er behoefte is aan aanvullende begeleiding in Italië, bijvoorbeeld bij het bespreken van het architectonische ontwerp, besprekingen met de aannemer en het uitzoeken van de bouwmaterialen. Indien deze extra begeleiding plaats vindt in Italië (Cilento) en één van onze medewerkers moet daarvoor naar Italië, brengen wij hiervoor een vergoeding in rekening die als volgt is opgebouwd:

-vergoeding alle reiskosten (ticket vliegreis, brandstofkosten of trein ticket van en naar het vliegveld zowel in Nederland als in Italië)
-vergoeding reistijd: twee dagen
-vergoeding effectief gewerkte uren.

Van al deze aanvullende begeleidingen krijgt u van ons vooraf een offerte.

Nog even dit: Italië is voor buitenlanders een van de veiligste landen om onroerend goed te kopen. Kopers genieten een hoge mate van wettelijke bescherming, citaat uit “Wonen en kopen in Italië”

De volgende tekst is een samenvatting van een gedeelte van het boek “Wonen en kopen in Italië”.

VOOR UITGEBREIDERE INFORMATIE:
“WONEN EN KOPEN IN ITALIË” door P.L. GILLISSEN GUIDELINES
ISBN: 978-90-74646-260

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157937

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangenorganisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatiewoningen in het buitenland.

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy