Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

Il Cilento, wandelparadijs tussen geiten en schaapskuddes

Cilento-wandelparadijs

 Avontuurlijk wandelen in Cilento

“Een voettocht is de beste manier om het land te ontdekken en zijn volk te leren kennen”. Want zelf ontdekken zal het zeker worden. U zult, zo in de nabijheid van uw tweede huis, weinig uitgestippelde paden met ondersteunende bewegwijzering vinden in het wandelparadijs Il Cilento. Maar wie wil er platgetreden paden?  U zult regelmatig loslopende ezels, geiten en schaapskuddes, begeleid en beschermd door enkele honden tegenkomen. Of u wordt vriendelijk gegroet door het echtpaar, bezig in hun moestuin, en u nieuwsgierig vragend waar u vandaan komt. En trots kunt u vertellen dat u in de nabijheid uw droomhuis heeft gevonden.

Het ene moment wandelt u door dichte kastanjebossen, even later over een veld vol bloemen, luisterend naar de vogels en de geuren opsnuiven van oregano, munt en tijm.

Voor u doemt één van de vele schilderachtige bergdorpjes op. Op het dorpsplein neemt u een “caffè” of een lokaal wijntje.

Hoog boven de Masseta kust genietend van het spectaculaire uitzicht over de Golfo di Policastro en haar ongerepte baaien tussen steile rotsen om even later af te dalen en een duik te nemen in het kristal heldere water.

 

     

                                                                     De ongerepte Massetakust

 

Het opvallend groene Cilento heeft vele diepe canyons met idyllische beekjes en rivieren die u om elke hoek een nieuwe verrassing brengen.

Het gehele jaar kunt u in Cilento wandelen: ’s winters in de sneeuw, in het lente omringt door voorjaarsbloesem, in de zomer verkoelt door een bries van uit zee en in het najaar genietend van vele herfstkleuren en de Italiaanse gastvrijheid tijdens één van de vele oogstfeesten. En van dit paradijs kunt u volop genieten vanuit uw tweede huis in Cilento.

De toerist heeft Parco Nazionale e Vallo di Diano nog niet ontdekt. Ook de lokale toeristische organisaties zijn zich aan het ontwikkelen. Eén van de organisaties is Gruppo Escursionistico Trekking (GET)

Vanuit Nederland organiseert Karina van der Meer in samenwerking met GET wandelreizen in o.a. Il Cilento.

 

            

 

In 2005 is Karina van der Meer voor het eerst met een groep Nederlanders naar Campanië in Zuid-Italië gegaan. Ze was er zelf meerdere malen met vakantie geweest en vond het elke keer weer een bijzondere ervaring. De eerste groepsreis was een groot succes en dus voor herhaling vatbaar. In 2006 waren er al drie groepen.

Zij organiseert de actieve en wandelreizen op persoonlijke titel en heeft geen aansprakelijkheid. Zij is met prépensioen als docente Italiaans en heeft nu plezier in het organiseren van deze vakantiereizen.

Zij biedt de vakanties aan in samenwerking met de GET, Gruppo Escursionistico Trekking, een lokale organisatie in het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano.

Het maximum aantal deelnemers is 12. Er gaat steeds een tolk Italiaans als begeleider mee.

U organiseert zelf de vlucht, zodat u eventueel eerder kunt gaan of langer kunt blijven. Het is een aanrader om de reis te combineren met een bezoek aan Napels, Herculaneum en Pompei, of met een verblijf in Cilento.

Er wordt afgesproken op het vliegveld bij Napels, dat op een kwartier met de bus van het treinstation Napels ligt. Hier wordt de groep afgehaald en teruggebracht.

Het zijn actieve vakanties, waarvoor een goede conditie is vereist.

 

      

 

Orchideeën-wandelweek

In mei bloeien er in de vallei van Vallo di Diano tientallen orchideeënsoorten. Speciaal voor liefhebbers van deze en andere bloemen organiseer ik dit jaar voor het eerst een actieve vakantie waarin ook tijd besteed wordt aan het bekijken van flora. Hopelijk zingen in mei de nachtegalen rond de boerderij waar je logeert.

Zie voor verdere activiteiten de groenblauwe week.

Groenblauwe week

Men wordt elke dag met een taxibusje naar een ander startpunt vervoerd. Er wordt een aantal uren per dag gewandeld in de bossen (groen), u gaat zwemmen in de prachtige baaien (blauw), u leert desgewenst aan canyoning doen (in een websuit de rivier afzakken), u bezoekt een druipsteengrot en er worden culturele excursies georganiseerd, naar onder meer het middeleeuwse Kartuizer kloostercomplex van Padula, werelderfgoed van Unesco.

U logeert in een agriturismo (boerderij) in het dorp Padula, in twee- à driepersoonslaapkamers met aparte bedden, te midden van fruitbomen en nachtegalen.

Het dorp ligt op 600 m., de temperatuur varieert. Het kan ’s avonds fris zijn.

 

      

 

Bergen-zeetrektocht

Deze reis van 10 dagen is voor wandelaars met een goede conditie. U wandelt door de bergen van de Cervati en de Alburni (Apennijnen) tot circa 2250 m. en naar zee. Je overnacht steeds op een andere plek, in een tent in de vrije natuur, een berghut, een eenvoudig hotel of boerderij. Het kan primitief zijn en men moet bereid zijn zich af en toe in een rivier of bron te wassen.

De bagage wordt vervoerd en soms is er een verplaatsing per taxibus. Er wordt gezorgd voor tenten en slaapmatten, u neemt zelf een slaapzak mee, maar u kunt hem ook huren.

Het hoogteverschil is maximaal 1000 m. Er wordt 6 à 8 uur per dag gewandeld, er wordt ook gezwommen en als het weer het toestaat aan canyoning gedaan.

Het bedrag is inclusief de overnachtingen, volpension, wijn, excursies, lokaal vervoer, het vervoer van het vliegveld Napels naar Padula en terug met een taxibus, en voor de trektocht van 10 dagen ook het bagagevervoer. Als u geen gebruik maakt van de transfer wordt er korting verleend. De vlucht naar Napels is niet inbegrepen en organiseert u zelf.

Als er geen vervanger wordt gevonden betaalt men bij annulering tot een week van te voren € 250,00, daarna het hele bedrag.

Bijkomende kosten kunnen zijn: huur uitrusting voor de canyoning, huur van een bootje, toegang tot musea en de grotten, fooien aan de gidsen. Zorgt u zelf voor een reisverzekering en een eventuele annuleringsverzekering.

Reizen op maat

Als bovenstaande data u niet uitkomen, of als u een reis op maat wilt hebben, neemt u dan contact op.

Ook begeleidt GET mensen die incidenteel willen wandelen. U bent dan niet verplicht een programma te volgen.

Meer weten?

www.wandelenitalie.nl

Info@wandelenitalie.nl

Telefoon 071 51 25 343

Als u Italiaans spreekt kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de lokale organisatie GET, zie www.getvallodidiano.it, email getvallo@tiscalinet.it. In augustus zijn er altijd groepen Italianen, waar u zich bij kunt aansluiten.

Bekijk ons gehele aanbod

 

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157939

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangen organisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatie woningen in het buitenland.

Huis en Aanbod
Aanbod van 694 makelaars en particulieren

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy