Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

Het koninklijk paleis La Regina in Caserta

indrukwekkende tuinen

Koninkrijk van Napels en Sicilië.

Het 18e eeuwse Koninklijke paleis, gebouwd als regeringszetel van het koninkrijk van Napels en Sicilië tijdens Karel VII, is ontworpen naar het voorbeeld van het paleis in Versailles. Velen vinden de rijk gedecoreerde interieurs en de elegante tuinen mooier van de Regina dan die van de Franse koningen.

Karel VII bewonderde de natuurlijke omgeving van Caserta bijzonder. Het paleis dat hij wilde laten bouwen moest hier kunnen wedijveren met andere paleizen en die zo mogelijk overtreffen. Daarvoor vroeg hij de zoon van de Nederlandse schilder Casper van Wittel, de in Napels geboren architect Ludwig van Wittel, die in Italië Luigi Vanvitelli werd genoemd, te participeren in dit ruim twee decennia durende project.

Het gebouw is 252 bij 202 meter en 41 meter hoog en telt 5 verdiepingen. De twee façades zijn geheel identiek, de ene met uitzicht op Piazza delle Armi en de andere op de tuinen.

 

      

 

Men begon de bouw in 1752 en het is het laatste grote bouwwerk van de Italiaanse barok. Het telt 1200 vertrekken.

De uit één brok steen gehouwen, majestueuze trap met 116 treden leidt naar de 25 schitterende Koninklijke appartementen.

 

      

 

Een klein maar fraai theater is zeker een bezoek waard.

Koning Karel zou nooit dit prachtige paleis bewonen. Hij vertrok, zeven jaar nadat hij de opdracht tot de bouw had gegeven, naar Madrid om als Karel de III de Spaanse troon te bestijgen

Vanvitelli ontwierp ook het 3 kilometer lange park. De tuinen hebben enorme gazons, vierkante bloemperken en schitterende waterpartijen. In het achterste deel van het park ligt de waterval “Cascate di Diana” met aan de voet de beeldengroep van Diana, Godin van de jacht.

 

           

 

Spectaculair is de Engelse tuin die weelderig begroeid is met inheemse en exotische flora. Ook ontwierp Vanvitelli het aquaduct om het park van water te voorzien. Het water wordt over een lengte van 41 kilometer van de bronnen Sfizzo, Bronzo Molinise, Duca, Matarano en Cannignano naar het paleis vervoerd.

 

Om in de kosten van het onderhoud te voorzien int het paleis vanzelfsprekend entreegelden. Maar het verhuurt zichzelf ook als plaats waar filmopnames kunnen worden gemaakt. Bekende films waarvoor opnames in het paleis van Caserta zijn gemaakt zijn: Mission Impossible III, Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en recentelijk nog Ocean’s Thirteen.

In 1997 is het paleis en zijn de tuinen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Bekijk ons gehele aanbod
Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157937

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangenorganisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatiewoningen in het buitenland.

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy