Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

Roccagloriosa

 

Roccagloriosa, bergdorp met een rijke historie.

Roccagloriosa heeft een zeer oude oorsprong. Er zijn  overblijfselen gevonden van een huis en een graf die dateren uit de 5e eeuw voor Christus.
Een belangrijke periode in zijn historie was het stichten van de oude stad van Leo ( Romeinse Orbitania ) tijdens de 5e en 4 eeuw voor Christus door Sibarite vluchtelingen. Leo was gebouwd op een klein plateau, aan de ene kant beschermd door de Monte Capitenali en aan de andere kant door een massieve vestingmuur.

 

        

 

Omdat Orbitania partij koos voor Carthago (in de persoon van Hannibal) en het Romeinse Rijk  werd zij vervolgens door de Romeinen verwoest.

Aan het einde van het Romeinse Rijk installeerde de Romeinse Generaal Stilicone er een militair kampement en wat ooit Orbitania heette werd bekend als Stilicone.

Ook in latere periodes is Rocca vele keren verwoest geweest.

 

                   

 

In het jaar 500 voor Christus, tijdens de oorlog met de Oost-Goten en Byzantijnen, werd de plaats verwoest door de militaire leider van de Justinian Keizer van de Oriënt, een zekere Generaal Belisario.

Na 500 na Chr. vestigden zich Bulgaarse soldaten in deze regio. De namen Monte Bulgharia en Cele di Bulgharia doen hieraan herinneren.

In 1100 na Christus kwamen de Normandiërs naar Roccvagloriosa, in 1330 na Chr. de Aragonezen.

In 1412 werd de stad herbouwd door Stilitiani en Bulgari. De kroon werd het kasteel boven op de berg en de hele nederzetting werd omsloten door sterke vestingmuren.

In het kasteel bevond zich een kapel, opgedragen aan de Maagd Maria, met de naam “La Gloriosa”. Vandaar de naam Roccagloriosa.

 

                

 

In het jaar 1512 werd de stad verwoest door de piraat Dragut Bassa. In 1600 door de Moren en in 1806 werd de stad door zesduizend Franse soldaten geheel platgebrand.

Ondanks deze vele invasies en verwoestingen hebben de afstammelingen van Orbitania altijd weer hun stad herbouwd.

Roccagloriosa is feitelijk één van de oudste nederzettingen van “Basso Cilento”De onderzijde van de oude huizen in het historische centrum zijn uitgehouwen uit de rotsen.

De vele kronkelende, steil oplopende straatjes, de vele kelders, omheinde Arabische tuinen en kleine openbare pleintjes zijn typerend voor deze middeleeuwse dorpen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Rocccagloriosa heeft internationale faam vanwege de archeologische opgravingen in de nabije omgeving van het dorp.

Roccagloriosa heeft twee kleine musea. Deze, waarvan één zich bevindt in het voormalige stadhuis, herbergen talrijke archeologische Lucaniaanse vondsten die dateren de uit 5e  en 3e eeuw voor Christus. De tentoongestelde vondsten zijn afkomstig uit de monumentale necropolis .

 

      

Het oudste bewijs van een vroege nederzetting gaat terug tot het tweede millennium voor Christus, maar een grote nederzetting dateert uit de vijfde eeuw voor Christus. Het kwam echt tot ontwikkeling in de 4e en de 3e eeuw voor Christus. Rond deze periode had het dorp rondom massieve kalkstenenmuren.

Het museum toont diverse objecten die zijn gevonden tijdens opgravingen in het dorp en in de necropolis en het onthult het lokale leven tot aan de middeleeuwen.

U kunt ook de plaats van de opgravingen bezoeken, net buiten het dorp.

Bekijk ons gehele aanbod
Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157937

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangenorganisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatiewoningen in het buitenland.

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy