Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano

beschermd gebied
                                   Cilento: één van de mooiste en schoonste kusten van Italië.

 

Wij komen al meer dan 40 jaar in Cilento. In 1975 zijn we verliefd geworden op dit schitterende gebied met zijn gastvrije bevolking en zijn fantastische (en betaalbare) keuken.
Veel van onze Nederlandse vrienden, die al over de hele wereld gezworven hebben, vragen ons vaak: “willen jullie niet eens wat anders zien dan Cilento?” Het antwoord is steevast: wij hebben genoeg aan Cilento. Een heerlijk klimaat het hele jaar door, op relaxte manier in het leven staan, het goede eten (slowfood) en ons eigen huis.

 


 

 

 

Informeer naar een gratis bezichtiging
 

 

 Il Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano

Authentiek, uniek en ongerept zijn de kenmerken voor Il Cilento, het Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano (sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO). Het park is gelegen in de regio Campania.

Drie bergruggen, die van oost naar west vanuit het binnenland de zee in lopen, doorsnijden Il Cilento, “de groene long van Italië”, waar u een enorme verscheidenheid aan zeldzame flora (w.o. 75 soorten orchideeën) en fauna vindt.
Met een goede kaart op zak kunt u al wandelend van dit alles genieten wanneer u langs oude muildierpaden naar schitterende verborgen plekken en kleine middeleeuwse dorpjes gaat.

 

      

 

Mocht u in dit gebied liever willen fietsen of mountainbiken dan vraagt het aanzienlijke hoogteverschil in dit gebied van de fietsers onder u wel een goede conditie. 

Aan de kust kunnen watersporters naast snorkelen ook duiktochten maken op zoek naar archeologische vondsten en daarnaast kunnen ze genieten van het spectaculaire uitzicht tijdens een boottrip.

Natuurlijke bezienswaardigheden zijn onder meer de grotten langs de kust, lange zandstranden, ravijnen met water en stroomversnellingen, hoge bergen (Monte Cervati 1899 m) en valleien uitgestrekte bossen met hazelnootbomen.

Het Nationaal Park Il Cilento vormt een unieke plek voor mensen die het andere Italië willen ontdekken. Aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters (al dan niet actief). Te midden van authentieke, kleine dorpjes, schitterende kusten en de unieke Zuid-Italiaanse geschiedenis kun je samen met trotse, hartelijke mensen genieten van typische streekgerechten en wijn .

Bekijk ons gehele aanbod

 

 

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157937

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangenorganisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatiewoningen in het buitenland.

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy