Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

SAN CRISTOFERO

prachtig uitzicht                 Authentiek Ispani

 

San Cristofero is een klein, authentiek bergdorp in het zuidelijke deel van Cilento en het heeft een schitterend uitzicht over de Golf van Policastro.

De eerste gevonden documenten van het dorpje San Cristofero stammen uit de Normandische periode .

Net als bij vele andere dorpen in deze omgeving was de hoofdvestiging gelegen aan de kust omdat de voornaamste bron van bestaan bestond uit de visserij. Het dorp aan zee heet nu Capitello.  Op een heuvel boven Capitello werd in 1055 het kasteel Castello Ruggiero gebouwd.

In de tweede helft van de zestiende eeuw hebben Aragonesi er een grote uitkijktoren gebouwd. Deze uitkijktorens konden de bevolking waarschuwen wanneer de piraten in aantocht waren om de kustplaatsen te plunderen. Wanneer de piraten in aantocht waren trok de bevolking van de kustplaats naar de beter te verdedigen bergdorpen.

In de zestiende eeuw ontvluchtten de Graven Carafa della Spina, vanwege een malariaplaag de plaats Policastro en ze vestigden zich in Capitello.  Zij bouwden een adellijk paleis, waarvan de restanten gerestaureerd zijn en waarin nu een religieus instituut gevestigd is.

In het rijksarchief van Napels wordt een kaart uit 1746 bewaard waarop Capitello al wel als plaats wordt erkend maar de gehuchten San Cristofero en Ispani niet. Om deze reden mochten San Cristofero en Ispani ook geen vestingmuren bouwen om zich zo beter tegen de invallen van de piraten te kunnen verdedigen.

Daarom bouwde de bevolking de huizen zeer dicht op elkaar met zeer smalle straatjes. Een kerk bevond zich in het midden van het dorp. Op deze wijze was het dorp beter te verdedigen.  Heden ten dage is de zelfde, authentieke structuur nog steeds goed zichtbaar en heerst er nog steeds een middeleeuwse sfeer.

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157937

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangenorganisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatiewoningen in het buitenland.

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy