Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

San Severino

Authentiek Cilento

Historie

Het, op een hoge bergtop gelegen, dorp San Severino is in het midden van de vorige eeuw geheel door haar inwoners verlaten. Velen van hen verhuisden naar  lager gelegen dorpen omdat deze beter bereikbaar waren. De hooggelegen, en dus makkelijk te verdedigen ligging, van het dorp was vroeger een zegen tegen de vele invallen van plunderende piraten. In de 20e  eeuw werd de hoge ligging echter een probleem. Gemotoriseerd vervoer kon er nauwelijks komen. Zo ook was het dorp verstoken van alle vormen van openbaar vervoer.

De grote werkloosheid dreef ook hier de jonge mannen naar het noorden.

 

      

 

Nadat het dorp verlaten hebben er vele plunderingen plaats gevonden. Niet in de laatste plaats door de oud bewoners zelf. Zij “hergebruikten” de bouwmaterialen voor hun stallen in het land

Het dorp is opgedeeld in twee bergpunten: één deel waar het de ruïnes staan van het kasteel en de kerk en het andere deel waar de restanten van de huizen van de inwoners staan.

Vanuit het oosten rijst als een enorme muur de berg op van uit de rechter oever van de Mingardo terwijl op de linker oever de Monte Bulgheria staat, die haar naam dankt aan de Bulgaarse huurlingen die onder leiding van de hertog Alzek in het begin van de 17e eeuw van uit het oosten eerste Molise en vervolgens Paestum en Policastro veroverde.

De diepe kloof tussen beide bergen wordt Gola del Diavolo (Devil’s Throat) genoemd. De positie van San Severino was strategisch gezien briljant: nagenoeg niet te veroveren en volledige macht over de omringende dalen.

 

      

 

De vallei van San Severino werd van 1077 en 1189 beheerst door de Normandiërs en viel van 1189 tot 1268 onder de jurisdictie van de Zwaben en vanaf 1435 opgevolgd door Anjou.

Er zijn nog sporen gevonden van de daarop volgende periodes, die van de Longobardi (Lombardi), de Angioino (Anjou) en de Aragonesi (Aragon).

Aan het eind van de Aragonese dynastie, na een korte periode van verdeeldheid, werd dit deel van Zuid-Italië in het eerste helft van de 17e eeuwdeel van  verenigd onder de heerschappij van de Spaanse monarchie.

In 1227 werd het leengoed/domein San Severino overgedaan van Tomasso San Severiono aan Koninklijke Curie.

Bekijk ons gehele aanbod

 

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157939

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangen organisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatie woningen in het buitenland.

Huis en Aanbod
Aanbod van 694 makelaars en particulieren

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy