Specialist in betaalbare koopwoningen in Italië
Uw droomhuis op basis van no cure no pay

SAN CRISTOFERO

prachtig uitzicht                 Authentiek Ispani

 

San Cristofero is een klein, authentiek bergdorp in het zuidelijke deel van Cilento en heeft een schitterend uitzicht over de Golf van Policastro.

De eerste gevonden documenten van het dorpje San Cristofero stammen uit de Normandische periode .

Net als bij vele dorpen in deze omgeving was de hoofd vestiging gelegen aan de kust omdat de voornaamste bron van bestaan bestond uit de visserij. Het dorp aan zee heet nu Capitello.  Op een heuvel boven Capitello werd in 1055 een kasteel Castello Ruggiero gebouwd.

In de tweede helft van de zestiende eeuw hebben Aragonesi er een grote uitkijktoren gebouwd. Deze uitkijktorens konden de bevolking waarschuwen wanneer de in aantocht aren op de kustplaatsen te plunderen. Wanneer de piraten in aantocht waren trok de bevolking van de kustplaats naar de, beter te verdedigen, bergdorpen.

In de zestiende eeuw ontvluchten de Graven Carafa della Spina, vanwege een malaria plaag, de plaats Policastro en vestigden zich in Capitello.  Zij bouwden een adellijk paleis, waarvan de restanten gerestaureerd zijn en waarin zich nu een religieus instituut gevestigd is.

In het rijks archief van Napels wordt een kaart uit 1746 bewaard waarop Capitello al wel als plaats wordt erkend maar de gehuchten San Cristofero en Ispani niet. Om deze reden mochten San Cristofero en Ispani ook geen vestingmuren bouwen om zich zo beter tegen de piraten invallen te kunnen verdedigen.

Daarom bouwde de bevolking de huizen zeer dicht tegen elkaar met zeer smalle straatjes en een kerk in het midden. Op deze wijze was het dorp beter te verdedigen.  Heden ten dage is de zelfde, authentieke structuur nog steeds goed zichtbaar en heerst er nog steeds een middeleeuwse sfeer.

Cilento Droomhuizen biedt u unieke objecten aan.
U vindt deze nergens anders!

Cilento Droomhuizen

Technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed in Cilento.
Carmen & Ger Eikendal
Kraneweg 117
98718JN Groningen
050 3131439

© 2017 cilentodroomhuizen.nl

KvK nr.: 01157939

 

Algemene Voorwaarden en Opdracht tot dienstverlening.

Algemene voorwaarden

Opdracht tot dienstverlening

Meer interessante links.

Spazio Architecten: architecten & adviseurs, Nederlands management in Italië.

Mondi: belangen organisatie voor (potentiële) eigenaren van recreatie woningen in het buitenland.

Huis en Aanbod
Aanbod van 694 makelaars en particulieren

Il Giornale
Veel informatie over Italië.

Disclaimer & Privacy

Disclaimer en privacy